Studio Logis

Aan de rand van de gelijknamige tuinwijk ligt het gemeenschapscentrum van Le Logis dat tussen 1930 en 1933 gebouwd werd naar de plannen van architect J.-J. Eggerickx. Die gaf het gebouw in 1953 ook een nieuwe ingang. De achterzijde van de feestzaal werd in 1964 volledig vernieuwd door architect Depré. Het hoekvormige complex bestaat uit twee langwerpige blokken verbonden door een lager gebouw. De lijstvensters, de eenvoudige volumes, de afwezigheid van versiering, de bepleistering op een betonnen skelet en het spel van keramiektegels zijn stuk voor stuk kenmerken van de modernistische stijl. De inplanting van het geheel werd bepaald door de configuratie van de rotonde. Het centrale gedeelte wordt ingenomen door de feestzaal die destijds bedoeld was als ontmoetingsplaats voor de lokale gemeenschap. Het gebouw ligt aan de rotonde van de Drie Linden: hier stonden vroeger drie van deze bomen die in de 19de eeuw waren geplant en hun naam gaven aan de wijk. De eerste boom werd geveld in de jaren 1970, de twee andere in 2003. Het jaar nadien, in 2004, werden op de rotonde drie nieuwe linden van een vijftiental jaar oud geplant met daaromheen een groene cirkel van leibomen.

Praktische info

  • Drie Lindenstraat 139
    1170 Brussel
    • za en zo van 11u tot 18u
    • B
      Drie Linden